Kläder

Badrockar – plagg med historia

När man hör ordet badrock kanske man tänker på något man tar på sig när man går upp på morgonen och sedan lämnar men faktum är att man kan använda badrockar mycket mer än så.

Uppkomst

Troligtvis uppkom badrocken som ett plagg som välbärgade människor i början av 1900-talet tog på sig direkt efter att de tvättat sig. Dels för att ha något värmande och torkande men även för att det såg mer elegant ut än att bara använda an vanlig handduk. Man kunde smycka sina badrockar på olika sätt för att imponera på sin omgivning.

Material

Idag kan man köpa badrockar i en mängd olika material, färger och former. Och som nämndes i början så finns det en badrock, eller som de ofta kallas, morgonrock för i princip varje tillfälle.

När man precis kommer ur badet eller duschen är en badrock i frotté att föredra. En sådan har en mycket god uppsugningseffekt och torkar snabbt huden från vattnet. Detta eftersom frotté utnyttjar den såkallade kapillärverkan som fungerar som så att små luftkanaler automatiskt drar upp vatten och behåller det. Det gör att vattnet på kroppen sugs in i alla små luftkanaler som finns i frottébadrocken och man torkar snabbt.

När man sedan är torr finns det morgonrockar i siden att tillgå. Dessa känns mjukare och lenare mot huden och är även mycket lätta att bära. De anses även lite elegantare och kan med fördel användas under en lång helgfrukost eller som ett mysigt plagg att dra på sig när man skall sätta sig vid tv’n och slappna av. Badrocken i siden är även en given succé på ett pyjamas-party tillsammans med ett par matchande morgontofflor.

Varför inte boka in ett mer informellt och trevligt morgonmöte på jobbet där ni diskuterar företagets göranden, ätandes på goda frukostmackor och iklädda var sin mjuk och go siden-badrock?