Kläder

Badskor

Badskon är något som har funnits riktigt länge. Redan när badhuset började ploppa upp på kartan kom badskon snabbt därefter. Anledningen var i stor utsträckning för att det skulle bli bekvämare att gå från och till vattnet, men på senare tid har användningsområdet ökat och anpassats till hur vi idag badar.

Anledningar att köpa badskor

Inomhus

Det är vanligt att bada inomhus i simhallar och badhus och även vattenäventyrsland idag. Där behöver man inte vara rädd för att det ska vara obekvämt att gå, däremot finns det andra risker som kan tas bort genom att använda badskor. Till exempel är det ofta väldigt halt i dessa utrymmen. De blöda golv som blir är en riktig fara. Detta kan hjälpas med ett par badskor som ofta är gjorda i plast speciellt för att motverka halka. Det är även en stor fördel att använda badskor för att skydda mot smittor av vårtor och liknande åkommor som ofta sprider sig på golven av offentlig duschar etc. För dessa användningsområden spelar det inte speciellt stor roll vad man har för typ av badsko. Oavsett om det är en heltäckande badsko eller om det är typ FlipFlop-modell.

Utomhus

Badar man utomhus bör man ha mycket större krav på sin badsko. Då bör man ha en heltäckande badsko med kraftigare sula. Detta för att skydda mot vassa klippkanter och eventuella flisor från bryggor. En stor säkerhetsrisk ifall man badar mycket utomlands är såklart sjöborrar. Det finns många badskor, ofta i Neopren som skyddar mot detta. Neopren är samma material som dykare använder i sina dräkter, det är därför ypperligt att använda även i en badsko. Dessa lite mer exklusiva badskor skyddar mot steniga ständer, sjöborrar, klippor, koraller och många fler risker som kan finnas utomhus. Det kan många gånger ligga skräp och annat som inte är speciellt roligt att trampa barfota på.